2023/03/09

Verseny krónika 2005-2015

 VERSENY KRÓNIKA

(mely reprezentatív jelleggel, a teljesség igénye nélkül készült és nem tartalmazza a szakosztály minden részt vett és megtartott versenyének eredményét)

 2005.


Július első hétvégéjén rendezték a Baranya megyei Mozsgón az Országos Íjász Találkozót. Az első nap a gyerek kategóriában Bajnóczi Balázs az MTE Nimród íjász szakosztályának legfiatalabb versenytője mindjárt aranyéremmel zárta a versenyt. Másnap Agócs Béla volt a legeredményesebb. Ő, mint a szakosztály legidősebb versenyzője, két héttel korábban Szabadszálláson az Országos Vadász íjászversenyen különdíjat kapott. Mozsgón egyébként a mohácsiak közül Tóth Tibor érte el a legtöbb pontot.

 

  

      
                     2005.09.10. Szigetvár, Béla bácsi                              

                                                               2005.10.28 Gyűrűfű

Október 28-án Szekszárdon a „Szellemirtók” tréfás versenyén az MTE Nimród színeiben induló Tóth Tibor és Agócs Béla 4. helyezést ért el. Utóbbi a korábbi, Szigetváron megrendezett  Zrínyi Emlékversenyen is ezt a helyet szerezte meg.

A következő versenye a szakosztálynak Gyűrűfűn megrendezett terepíjász verseny volt, ahol a felnőttek között Tóth Tibor a múlt évi bajnokot is legyőzve lett aranyérmes. Mini kategóriában Bajnóczi Balázs ugyanitt egy szép ezüstéremmel lett gazdagabb.

Az évet záró Kismányoki Vadász - Íjász találkozón versenyzőnk Bajnóczi Balász és Kovács Boglárka egyaránt első helyezést ért el kategóriájában a 175 fős mezőnyben, míg Agócs Béla a Pécsett rendezett Sophiane versenyen a dobogó II. fokán fejezte be versenyét.

A szakosztály versenyzői összesen 17 versenyen indultak, ahol az érmek száma 61 volt. (23 arany, 18 ezüst, 10 bronz) Saját versenyük az augusztus 29-én megtartott II. Lajos Emlékverseny volt. A szakosztály legeredményesebb versenyzője Agócs  Béla  szenior  és ifi Bajnóczi Balázs volt.

 

2006.

 Március 29-én rendezték Orfűn a Sophiane évadnyitó íjászversenyét ahol az ügyességi versenyt Agócs Béla nyerte. A szeniorok mezőnyében Páli Sándor II. Agócs Béla  III. helyezést érte el. A verseny felnőtt férfi kategóriájában Kovács József szintén egy bronzéremmel lett gazdagabb.

Debrecenben rendezték a 3D Vadász Grand Prix Országos versenyt. Itt a szakosztályt Agócs Béla képviselte aki kategóriájában a dobogó II. helyére lőtte magát.

A siklósi Örömíjász találkozón szintén Agócs illetve, ifj. Czita Tibor szerzett ezüstérmet, míg szenior kategóriában Pál Dénes a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

                                                                                                                          

                                                             2006.04.22. Mecsekszabolcs

Május 23-án megalakulásának első évfordulóján a szakosztály a városi Sportcsarnok melletti lődombon nyitott házi versenyt szervezett melyre minden érdeklődőt szeretettel várt. A rendezvény előtt nem sokkal, április 12-én sikeresen szerepeltek íjászaink a mecsekszabolcsi tradicionális íjászversenyen. Mini kategóriában Bajnóczi Balázs nem talált legyőzőre testvére Anna bronzérmet hozott haza.

Júniusban az íjász szakosztály a Baranya megyei Mészkemencén megrendezett 7. Vadon Kupán szerepelt. Örvendetes volt látni, hogy a hagyományőrző társaságunk, kezdőnek számító versenyzői milyen ügyesen bánnak az íjjal. Ezt jelzi Kovács József ezüstérme és Tóth Tibor 9. helye.

Júliusban a szakosztály Foktőn vett részt a 3. Vadász íjász versenyen. Kategóriájában Agócs Béla arany, Páli Sándor ezüst, a férfiak tradicionális versenyén Kovács József bronzéremmel tért haza.

Augusztus 21-én Szlovákiában megrendezett Komáromi Nemzetközi Íjászversenyen íjászaink sikere minden eddigi eredményünket felülmúlta. A 9 fős mohácsi csapatból heten éremmel tértek haza. Aranyérmes lett: Agócs Béla, Bajnóczi Balázs, Czita Viktor, Czita Tibor és Kovács József, a dobogó II. helyét foglalhatta el Bozsér László és Páli Sándor.

 

 


2006.05.27. Bemutató Mohácson.

 

2007.

Július 15: A Szigetváron megrendezett Zrínyi Emlékversenyen szakosztályunk a 9 induló szakosztály között a 4. helyen végzett. Kiemelkedett a serdülők közt rajthoz álló Czita Viktor, aki nem talált legyőzőre.

 

 


2007.05.26. Szigetvár: a csapat és Czita Viktor a dobogó tetején.

Július 21-22-én Ópusztaszeren a Nyílzápor rendezvényen 1.200 íjász vett részt. A rendezvényen íjászversenyt is tartottak, ahol, az MTE Nimród íjász szakosztálya 6 versenyzővel indult. Kategóriájában Takács Nagy Tamás II., ifj. Czita Tibor III, helyen fejezte be a versenyt. A felnőttek mezőnyében Kovács József szerepelt a legjobban bronzérével. Az esemény főrendezőjének meghívásra Agócs Bélát énekesként hívták meg, aki elénekelte a saját szerzeményét a Magyar Íjászok Indulóját.

 



Siklós volt a házigazdája az év utolsó versenyének a 3D-s Vadászíjász versenynek, melyet Schaffer Gergő kimagasló pontszámmal nyert meg. Lánytestvére Bettina szintén nem talált legyőzőre. A férfimezőnyben Kovács József ezüstérmet nyert, míg Agócs Béla különdíjat kapott.

Ezt követően Pécsett a PEAC rendezésében teremíjász versenyen vett részt a szakosztály. Ezen Schaffer Bettina megismételte siklósi győzelmét, testvére Gergő nyakába bronzérmet akasztottak. Aranyérmet szerzett az ifj. Czita Tibor is, míg a vadászreflex íj kategóriában Agócs Béla bronzéremmel zárta a versenyt.

2008.

A Szegedi Szittyák országos tradicionális íjászversenyén 21 csapat 180 indulója vett részt. Ezen a versenyen az MTE Nimród íjász szakosztálya több korcsoportban indult, közülük elsősorban a serdülők tűntek ki. Ezt bizonyítja Schaffer Gergő aranyérme, testvére Bettina 4. és Fábián Máté 10. helyezése. Az ifjúságiaknál ifj. Czita Tibor 6. Ébert Attila 10. Czita Viktor 12. lett. A szenioroknál először induló Mányoki József 10. helye is értékesnek számit. Csapatban a szakosztály a 7. helyével a mezőny első harmadában fejezte be a versenyt.

Május 17-én került megrendezésre a dunaszekcsői Aréna kemping és Étteremben a szakosztály Mátyás király emlékversenye. Mint minden versenyen itt is a felnőtt férfi korcsoport volt a legnépesebb. (II. Kovács József, 4. Czita Tibor, 5, Szűcs Balázs 6. Kovács Zsolt. 8. Fábián Zoltán, 9. Schnell Tamás, 10. Szűcs Gergely, 11. ifj. Czita Tibor, 16. Iloskity Zoltán, 17. Schaffer Gábor, 21. Dalmer Péter) A felnőtt női korcsoportban Simon Enikő I. helyezést ért el. További eredmények: gyermek korcsoport: 7. Bajnóczi Balázs, 10. Schnell Marcell, 11. Fábián Máté, 12. Duboviczki Bálint. Schaffer Bettina I. Takács Nagy Jázmin III. Ifi korcsoport: I. Czita Viktor, III. Takács Nagy Tamás. Mini korcsoport: I. Schaffer Gergő, II. Bajnóczi András, III. Kovács Alexin. 6. János Dénes, 8. Martini Dániel, 9. Bajnóczi Attila, 11. János Zoltán Dániel. Senior korcsoport: II. Mányoki József, III. Agócs Béla, 4. Bozsér László.

 

Szigetváron áprilisban megrendezett Kossuth Lajos Teremíjász Emlékversenyen is szép eredményeket értek el a Nimródosok: I. Páli Sándor, II. Kovács József, III. ifj. Torhosi László

 

Augusztusban a mecsekszabolcsi íjászversenyről négy első hellyel tértek haza versenyzőink Lőrinc Virág, Kovács József, Mányoki József. Schnell Tamás az egész mezőnyt legyőzve lett az legjobb távlövészetben.

 

                   2008.07.26. Mecsekszabolcs                              


2008.08.09. Siklós

Siklóson az Apró Paták Lovas Íjász Egyesület 3D-s vadászversenyén (3D: három dimenziót jelent, amikor a résztvevők nem lőlapra vagy céltáblára lőnek, hanem gumiból öntött életnagyságú vadakra, melyek területi zónákkal jelölik a pontszámokat) A versenyen vadászreflex kategóriában Agócs Béla ezüstérmemmel, tradicionális kategóriában Kovács József bronzéremmel, Mányoki József pedig egy 6. hellyel lett gazdagabb.

Rekordszámú részvevő volt augusztus végén, Sátorhelyen az Emlékparkban rendezett 3. II. Lajos országos íjász emlékversenyen. Az MTE Nimród íjász szakosztály szervezésében rendezett versenyen 125 íjász állt rajthoz 17 egyesületből. A verseny ügyességi részében rajzolt török célokra (szultán, szpáhi, janicsár) kellett lőni. Mohácsi vonatkozású eredmények: felnőtt férfiaknál: Czita Tibor bronzérem. Felnőtt nőknél: Lőrincz Virág 5. helyezés. Ifjúsági (továbbiakban: ifi) férfi: Ébert Attila bronzérem, Molnár Dávid 6. helyezés. Ifjúsági (továbbiakban: ifi) női: Tóth Emese Kata aranyérmet szerzett úgy, hogy ez a verseny volt élete első versenye. Mini férfi: Molnár Márton 5. hely. Senior férfi: Tóth Tibor bronz érem, Mányoki József 4. Páli Sándor 5. hely. Vadász-reflexíj kategóriában szenior korcsoportban Agócs Béla aranyérmes lett.

Októberben  a mecsekszabolcsi íjászversenyen Mohácsot 3 versenyző képviselte. Közülük a felnőtt nők között induló, ifjúsági korú 14 éves Tóth Emese Kata szerepelt a legjobban, aki a tejes felnőtt női mezőnyt végig verve diadalmaskodott. Mellette gyerek kategóriában Schnell Marcell 5. a férfiaknál: Schnell Tamás a  6. helyen végzett.

Pár nappal később szakadó esőben Szekszárdon a szakosztály egyetlen versenyzője Horsa Martin (10 éves) képviselte a szakosztályt és egy bronzéremmel mutatkozott be.

Október 24-én ismét Szekszárdon az Alisca Nyilai Íjász Egyesület második nagy őszi versenyén az MTE Nimród Íjász szakosztályból 3 induló volt érdekelt. A nehéz terep és a még nehezebb célok ellenére 2 dobogós helyet hoztak haza. Tradicionális íj kategóriában a gyermek korcsoportban János Dénes  és  testvére János Zoltán Dániel a mini kategóriában, egyaránt bronzéremmel fejezte be a versenyét.

Októberben került sor az újabb Vándorzászlós íjászversenyre Szegeden, melyre az ország minden részéről érkeztek csapatok. A távlövészetben a csapatok az 5 legjobb íjászukat indították. Nimród csapatából Czita Tibor, Szűcs Balázs, Dalmer Péter, Iloskity Zoltán és Fábián Péter sorakozott fel az 5 lőállásban 10-50 méteres távon, ahol biztosan nyerték a csapatversenyt. Egyéniben Czita Tibor a 4. helyezést érte el a felnőtteknél, míg Schaffer Bettina is ugyan ezt az eredményt érte el a gyerek kategóriában. Az ifik versenyében Tóth Emese Kata aranyérmes, míg Czita Viktor bronzérmes lett. Ébert Attila pedig az 5. helyezést érte el. Mányoki József a „tiszteletreméltó kategóriában” (senior) ezüstérmet szerzett. A Nimród csapatverseny győzelmével a vándorzászlót is megnyerte és ezért hat hónapig őrizheti. Egyúttal jogot szerzett arra, hogy vendégül láthatja hazánk legkiválóbb tradicionális íjászait egy mohácsi versenyen a következő év március 7-én.


  

2008.10.25. Szeged, Vándorzászlós verseny

A komlói Hét Domb Íjászegyesület első alkalommal rendezett versenyén 17 Nimródos vett részt. Soraikból nyolcan lettek dobogósok és ők adták a legnépesebb csapatot is amiért különdíjban részesültek. Érmeseink: Aranyérem: Agócs Béla és Tóth Emese Kata. Ezüstérem: Mányoki József és Csirke Dániel. Bronzérmesek: Páli Sándor, Bozsér László, Czita Tibor és János Dénes.

Az év legtehetségesebb versenyzője a fiataloknál Bajnóczi Balázs, továbbá Agócs Béla a szenioroknál. Mellettük Kovács József, Czita Viktor, és Czita Tibor, Schaffer Gergő, míg a lányoknál Schaffer Bettina.

2008-ban a szakosztály tagjai 21 versenyen indultak és 2 saját versenyt rendeztek. Az év folyamán versenyzők 26 arany, 16 ezüst és 15 bronzéremmel gazdagították a szakosztály amúgy is gazdag éremgyűjteményét. 

2009.

Viharos időben március 7-én rendezte meg az MTE Nimród íjász szakosztálya a tavaly októberben megnyert Vándorzászlós íjászverseny mohácsi fordulóját. A versenyen 12 csapat tette próbára tudását. A zászlót, s a viadalt a Nyílröptetők Társasága (Székesfehérvár) nyerte meg és vihette tovább magával. A mieink 18 év alatti fiatal csapata szépen szerepelt és korcsoportjában az első helyen végzett. Schaffer Bettina II, ifj. Czita Viktor és Schnell Marcell bronzérmet nyert, míg Schaffer Gergő, Takács Máté és Molnár Dávid a 4. helyen végzett.

 

     2009.03.07. Mohács, Vándorzászlós verseny   

          

2009.03.21. Komló

A szakosztály tagjai áprilisban Komlón szerepeltek ismét szép eredményekkel. Szűcs Balázs a felnőtt, Tóth Emese Kata az ifi kategóriában szerzett aranyérmet. János Dénes gyerek, Mányoki József a szenior kategóriában pedig ezüstéremmel gazdagodott.

A komlói versenyt a gyűrűfűi verseny követte három aranyéremmel: Schnell Marcell, Molnár Dávid, Czita Tibor, és öt ezüsttel: Molnár Balázs, Czita Viktor, Tóth Emese Kata,  Mányoki József, Takács Máté.

       

          2009.04.04. Gyűrűfű      

             


     2009.05.23. Dunaszekcső

 A brentai csata 1110. évfordulójának tiszteletére rendezett íjászversenyt a Nimród szakosztály, melyen a külső indulókon kívül, a szakosztály 25 versenyzővel vett részt 2009. júniusába. Mohácsi vonatkozású eredményeink: mini kategóriában aranyérmes: Hadfi Máté II. Kovács Alexin. Gyerek kategóriában I. Schaffer Bettina, II. Péter János, III. Takács Máté. Ifi kategóriában: I. Czita Viktor. Felnőtt férfi kategóriában: I. Szűcs Balázs, II. Czita Tibor, III: Herner Adrienn. Senior kategóriában: I. Mányoki József. Vadászreflex íjjal versenyzők: mini: János Zoltán Dániel, I hely. Gyerek: János Dénes I hely.  Felnőtt: I. János Zoltán, seniorban: I. Páli Sándor. Az Olimpiai íj kategóriában: Agócs Béla lett aranyérmes, míg a távolodó lövészetet Dalmer Péter nyerte meg.

Június 25-én a szakosztály két versenyen is képviseltette magát. Siklóson. Takács Máté aranyéremmel győzött, míg Szűcs Balázsa a felnőtteknél egy bronzérmet szerzett. A távolodó lövészetet Szűcs Balázs nyerte meg 60 méterről.

 

2009.07.05. Ópusztaszer - Nyílzápor, Nimród csapata

 

Mecsekszabolcson (07.25.) a Szabolcs napi versenyen Schnell Tamás szerzett ezüstérmet a felnőtteknél. Gyerek kategóriában is a családban maradt az érem itt ugyanis Schnell Marcell lett bronzérmes. Szenior kategóriában az aranyérem is megérkezett Mányoki József révén. A viadal befejező számában, a távolodó lövészetben Schnell Tamás aranyéremmel repetázott 50 méteres lövésével. (a 3 vesszős távlövészetnél miden indulónak egy 1x1 méteres célra kell lőnie, amit csupán eltalálni kell. Aki mellé lő a pl. a 3 vesszőből 1 vesszőt az a következő körben már csak 2 vesszővel versenyezhet tovább. A következő lövést 5 méterrel távolabbról kell leadni. Az a versenyző aki az utolsó vesszőjével is elvéti a célt az elbúcsúzik a küzdelemtől. A verseny egészen addig tart amíg 1 versenyző marad aki eltalálta a célt)

Augusztus 15-én az szakosztály íjászai immár negyedik alkalommal rendezték meg a mohácsi Történelmi Emlékhelyen a térség legnagyobb tradicionális íjászversenyét ezúttal 103 indulóval, ahol a versenyzők egyharmada független versenyző volt. A versenyen 3D-s állat, ügyességi és a Czita Tibor által megálmodott török célok nagy sikert arattak. Érmes mohácsi vonatkozású eredmények: Mini: Hadfi Máté ezüst. Gyermek: Péter János arany, Schaffer Bettina ezüst, Takács Máté bronz. Ifi: Tóth Emese Kata és Czita Viktor bronz. Senior: Mányoki József  bronz. Vadászreflex kategóriában: Páli Sándor arany, Agócs Béla ezüst. A háromvesszős távolodó lövészet mindhárom kategóriáját mohácsi versenyző nyerte. Gyermekeknél: Péter János, a felnőtteknél Czita Viktor tradicionális íjjal 70 méterről leadott lövésével győzött. A vadászreflexes  íj kategóriájában Páli Sándor diadalmaskodott

Szeptember végén a mecsekszabolcsi Szabolcs Fejedelem Hagyományőrző Íjász és Lovas-íjász Egyesület versenyén a szakosztályt 5 versenyzőnk képviselte. A verseny végén hirdették ki a „Szabolcs Fejdelem Íjásza” címet minden korcsoportban és kategóriában. Mini korcsoportban Hadfi Máté ezüstérmes lett, míg a senioroknál Mányoki József diadalmaskodott és aranyéremmel tért haza. A házigazda együttes 2009. évben 3 alkalommal meghirdetett versenyének összesítése alapján Mányoki József a szenior kategóriában elnyerte a Szabolcs Fejedelem Íjásza büszke címet.

Ismét Szegeden rendezték november elején a XVI. Vándorzászlós Íjászversenyt, melyen az Nimród Mohács 12 fővel képviseltette magát. A 11 csapatos, 96 főt megmozgató versenyen a szakosztály első sikerét Szűcs Balázs szolgáltatta a koronglövő verseny megnyerésével. A vándorzászlós verseny II. fordulójában, minden csapat 5 legtöbb pontot szerző versenyzője indulhatott. A mohácsiaknál Czita Tibor, Szűcs Balázs, Schnell Tamás, Szűcs Gergely és Iloskity Zoltán összetételű csapat végül bronzéremmel fejezte be a versenyt. Míg az egyéni versenyben pontszámai alapján Takács Máté a dobogó harmadik fokára állva diadalmaskodott.

Október utolsó napjaiban a szekszárdi Alisca Nyilai Íjász Egyesület nemzetközi 3D-s vadászversenyén vettek részt a Nimródosok. A magyar versenyzőkön kívül Belgiumból, Szerbiából és Szlovákiából is érkeztek versenyzők. 18 célt kellet 1+1 vesszővel meglőni. A 223 induló közül 115-en tradicionális íjjal indultak "vadászni". Szakosztályunk négy versenyzője közül a mini korcsoportban János Zoltán, míg a gyermek korcsoportban János Dénes ragyogó versenyzéssel egyaránt nem talált legyőzőre és aranyéremmel fejezte be a versenyt.


Két héttel később (December hónapban) Siklóson az Apró Paták Lovassport Egyesület szervezte Három Gatya örömíjász versenyén voltak érdekeltek versenyzőink. Kellemes időben 3D-s állatcélokat kellett leküzdeni, ami nekünk, mohácsiaknak egészen jól sikerült, hisz miniben Hadfi Máté, a felnőtt férfiaknál Czita Tibor is a dobogó II. fokán fejezte be a versenyt.

2010.

Az idei első erőpróbája a Nimród íjászainak a III. Hagyományos Íjászverseny volt, melyre a dunaújvárosi Kerecseny Íjász Klub hívta meg versenyzőinket. A versenyen az ország elit íjászainak a zöme jelen volt mintegy 100 fővel. Jellemző, hogy az első 3 helyen továbbjutó versenyző 90% felett teljesített. A nap első bajnoka a mohácsi csapatból került ki azzal, hogy Takács Máté megnyerte a gyermek kategóriát. Az ifjúságiak versenyében Péter János a döntőbe jutott ahol a 4. helyet sikerült elérnie, úgy hogy két hibás lövése mellet csak tízeseket lőtt.

Májusban Ráckevén Takács Máté képviselte a szakosztályt. A versenyen 19 ügyességi célt kellett leküzdeni. Külön nehezítés volt, hogy nem a saját, hanem idegen íjjal kellett lőniük, ahol a legjobb az íjat kapta meg díjként. Ezután a Vándorzászlóért folyt a harc a csapatok között. Máté a serdülők között aranyérmes lett, igen magas pontszámmal, e mellet egy kupával is gazdagabb lett.

Május 15-én tartotta meg a szakosztály a 910-ben lezajlott győztes augsburgi csata emlékversenyét. A szakadó eső ellenére versenyen 62 íjász vett részt. Szenior kategóriában Agócs Béla bácsi vadászreflex íj kategóriában II. helyezést ért el. Tradicionális íj mini korcsoportjában I Hadfi Máté, II. Kövesi-Nagy Mihály Jakab, III. Juhász Levente. Gyerek: II. Takács Máté, III. Schnell Marcell. Ifi: I. ifj. Péter János. Felnőttek között is sok Nimródos végzett szép eredménnyel: I. Szűcs Balázs, II. Czita Tibor, 4. Hauser György, 5. Szűcs Gergely, 6. Schnell Tamás és ifj. Czita Tibor (holtverseny) 7. Dalmer Péter. 11. Hadfi Tibor, 14. Nyúl Gábor, 15. Kovács József, 17. Sárvári József. Senior: I. Mányoki József, II. Knolmayer János. gyerek: Hauser Enikő I. Felnőtt nő: 4. Takács Norbertné.

 

  

             2010.05.15. Dunaszekcső     

              


2010.05.16. Diákolimpia: János Dénes

A Diákolimpián is érdekelt volt a szakosztály. János Dénes a vadász reflex kategória gyermek korcsoportjában tudott diadalmaskodni.

Ezt követte a komlói Hét Domb Íjász Egyesület versenye. Itt mini korcsoportban a kezdő íjászunk Kovács Alexin a 4. helyen végzett, míg a gyermekeknél 297 ponttal, 71%-os teljesítménnyel az egyre jobb formába lendülő Takács Máté nem talált legyőzőre. A felnőtt nők kategóriájában a versenyekkel most ismerkedő Takács Norbertné ezüst, a senioroknál Bozsér László szintén a II. helyre lőtte magát.

Június közepén a diákolimpia II. fordulóját az 5. születésnapját ünnepelő szakosztályunk rendezte meg. A zuhogó esőben megrendezett versenyen ismét János  Dénes  képviselte a szakosztályunkat aki reflexíj kategóriában ezúttal ezüstérmes lett.

Júniusban a Nimródosok 20 fővel részt vettek az ópusztaszeri Nyílzápor elnevezésű nemzetközi versenyen és íjász találkozón vettek részt ahol a Kárpát-medence minden részéből érkezetek versenyzők és egy 23 célos versenyen tették próbára tudásukat. Szakosztályunkból Takács Máté bravúros versenyzéssel bronzérmet szerzett az európai íjásztalálkozón és 4. lett a Történelmi Szakág Országos Bajnokságán. A hagyományőrző viadalon Pajzs íjászatban Iloskity Zoltán és Szűcs Balázs beverekedte magát a döntőbe, sőt Iloskity a dobogós II. helyével ezüstérmes lett.

Íjászaink augusztus elején Siklóson az Apró Paták versenyén, Palkonyán szerepeltek szép sikerrel. Kilenc íjászunkból 5 dobogós lett. Mini korcsoportban: Hadfi Máté aranyérem, gyermekben: Takács Máté aranyérem, Ifjúságiban: Péter János aranyérem, a felnőtteknél Czita Tibor aranyérem és Szűcs Balázs bronzérem.

Pár nappal később Álmos völgyben, Pécsbagotán a Vadon Kupán versenyezett a szakosztály, ahol Hadfi Máté miniben I., az ifjúságiaknál Péter János II. lett, míg a férfiak versenyében Hadfi Tibor a 4. helyezést hozta haza.

Augusztus 7-én Szigetváron immár 2. alkalommal vettek részt versenyzőink a Zrínyi Portya elnevezésű versenyen. Az eredmény:  4 versenyző, 5 érem. Gyermek kategóriában ezúttal Schnell Marcell, az ifjúságiaknál ifj. Péter János, míg a felnőtteknél Czita Tibor diadalmaskodott. Schnell Tamás a felnőttek között bronzéremmel zárta a versenyt. A távolodó lövészet döntőjét is két mohácsi vívta. ifj. Péter János és Czita Tibor. A viadalt végül 50 méterről Czita nyerte meg.

 

         2010.08.07 Szigetvár         

      

2010.09.23. MTE falinaptár (2011-es évre)

Mohácson 4. alkalommal került sor a Történelmi Emlékhelyen az íjász szakosztály II. Lajos Emlékversenyére. Győzteseink a távolodó lövéses versenynél gyermek korcsoportban: Takács Máté 35 méterről két vesszővel győzött, míg a felnőtt korcsoportban 45 versenyző közül, 60 méteres távolságon Szórádi Ernő (Nagypeterdi Zrínyi ÍE) nyert, míg  Czita Tibor a III. helyet szerzete meg. A mohácsiak közül győzött még Hadfi Máté mini, Hauser Enikő gyermek, Takács Máté gyermek, Szűcs Balázs felnőtt férfi, Mányoki József senior férfi, Agócs Béla vadászreflex senior férfi kategóriában. A verseny legtöbb pontját Takács Máté lőtte.

Október 2-án, a komlói Hét Domb ÍE 3D vadászversenyén vett részt a szakosztály. Czita Tibor arany, Kovács József ezüstérmes lett a felnőtteknél, míg a szenioroknál Mányoki József állhatott a dobogó legfelső fokára.

A komlói versenyt az Álmos völgyben rendezett Vadon Kupa követte. Itt a gyermek kategóriában a lányoknál Hauser Enikő, az ifjúsági fiuknál ifj. Péter János szerzett aranyérmet.

 

       2010.10.02. Komló        

                    

2010.010.03. Álmosvölgy

Egy hét múlva az Apró Paták Lovassport Egyesület rendezett 3D-s vadászversenyt ahol a mini kategóriában a mi versenyzőnk Hadfi Máté győzött az ugyancsak mohácsi Nagy Dominik Szilveszter előtt, míg gyermek kategóriában hasonló szituációban Takács Máté diadalmaskodott, Schnell Marcell II. lett. Az ifiknél ifj. Péter János, a felnőtteknél az ugyancsak mohácsi Czita Tibor győzött. Mivel ezen a versenyen a szakosztály 16 fővel indult ezért a Legnépesebb Csapat címet is ők nyerték meg.

December 4-én a szakosztály 4 versenyzővel vett részt a siklósi Három Gatya versenyen akol a mini korcsoportban Hadfi Máté ezüst, a gyermekben Takács Máté aranyéremmel lett gazdagabb. Az ifjúságiak versenyét ifj. Péter János nyerte ifj. Jónak Zoltán előtt, míg a felnőtteknél Hadfi Tibor bronzéremmel lett gazdagabb. A siklósi Apró Patások 2010-ben 4 versenyt rendeztek. Ilyenkor mindig két malacra kell kötni a találatok pontértékét s ez alapján avatnak végső győztest. Az idei évben a felnőtteket megelőzve szakosztályunk mini korcsoportú Hadfi Máténak volt a legtöbb pontja (malaca) így a felnőtteket megelőzve ő nyerte meg a Malac Kupát.

2011

Nimródosaink a megye legfiatalabb íjászegyesületénél Sásdon kezdték az évet, ahol Takács Máté gyermek kategóriában, az ifjúságiaknál ifj. Péter János egyaránt győzelemmel kezdett.

Libickozmán az országos minősítő versenyen Takács Máté aranyéremmel kezdett, s ezzel az eredményével az ifiknél is II. kategóriás besorolást ért el.

Április 2-án Siklósos került sor az Apró Paták versenyére ahol fúvócsővel és nyílpuskával is lehetett versenyezni. Itt indult el egy új verseny sorozat Baranya Íjász Bajnoka címért, melyet a megye 4 egyesülte által szervezett versenyeken elért bajnoki pontok összesítése alapján döntenek el minden ősszel az utolsó értékelt verseny után. Korcsoportonként és nemenként adják át  bajnoki címmel együtt járó díjat. Ennek a címnek első versenye volt a siklósi. Versenyzőink több dobogós helyet szereztek. Gyermek kategóriában: I. Schnell Marcel, III. Hadfi Máté. Ifjúságiaknál: I. Takács Máté, II. ifj. Péter János, III. Jónak Zoltán. Felnőttek: II. Schnell Tamás, III. Szűcs Balázs. Szenioroknál: II. Mányoki József.

 

        2011.04.02. Siklós       

2011.05.07. Felsőegerszeg

Május 7-én a mohácsi íjászok a sásdi Nyílzápor ÍE által Felsőegerszegen rendezett versenyén vettek részt remek eredményt produkálva. Ifiknél ifj. Péter János arany, Takács Máté ezüst és ifj. Jónak Péter bronzéremmel zárta a versenyt. Felnőtteknél Hauser György a II., míg a senior kategóriában Mányoki József a dobogó tetejére állhatott fel.

Egy héttel később (május 14) a mohácsi szakosztály volt a gazdája a Rákóczi szabadságharc 300. évfordulója tiszteletére rendezett emlékversenynek. A versenyzőink házigazdaként 5 aranyérmet (Kövesedi Nagy Mihály, Hauser Enikő, Czita Tibor, Mányoki József és Agócs Béla) és két ezüstérmet gyűjtöttek be. A legtöbb pontot Czita Tibor lőtte.

A hónap végén Szigetváron a Hősök Napja versenyen a szakosztály versenyzői 8 dobogós hellyel lettek gazdagabbak. A "termés": 2 arany (Hauser Enikő és ifj. Péter János) 3 ezüst és 3 bronzérem.

Augusztus 27-én, Mohácson a 6. II. Lajos Emlékversenyre került sor szakosztályunk versenyén. A versenyen Hauser Enikő és Schnell Marcell ezüst, az ifiknél Takács Máté arany, ifj. Jónak Zoltán ezüst és Ifj. Péter János bronz éremmel állhatott a dobogóra. A seniorok versenyében tradicionális íj kategóriában Mányoki József III. lett, Agócs Béla vadászreflex íj kategóriában nem talált legyőzőre. Felnőtt korcsoportban nem született dobogós eredmény ezen a versenyen: 5. Schnell Tamás, 6. Jónak Zoltán és Czita Tibor, (holtverseny) 8. Hauser György. Rajtuk kívül még 9 felnőtt Nimródos indult ebben a korcsoportban. 

Szeptember 14-16 között Kőszegen rendezték meg az Íjász Európa Bajnokságot. Az MTE íjász szakosztályát képviselő Takács Máté remekül versenyzett, aki a junior kategória EURÓPA BAJNOK LETT a magyar és nomád íjak kategóriájában.

 


2011.09.17. Takács Máté

Szeptember közepén szintén Kőszegen zajlott a GP idényzáró minősítő verseny utolsó fordulója, ahol a Nimródos Takács Máté a serdülő fiú kategóriában a II. helyet szerezte meg 549 ponttal. Pontszámai alapján I. osztályú minősítést kapott emlékéremmel, melyet több minősítő eredményen elért eredményeiért érdemelt ki.

Október elején Felsőegerszegen a sásdi Nyílzápor ÍE örömíjász versenyén vett részt szakosztályunk. A verseny mohácsi résztvevői: 3 aranyérem (Schnell Marcell gyerek, Schnell Tamás felnőtt, Mányoki Ádám szenior) 2 ezüstérem és 1 bronzéremmel is gazdagodott a szakosztály.


November elején Siklóson az Apró Paták LSE 3D íjászversenyén vettek versenyzőink. A 10 fős csapatunkból 3 versenyzőnk állt dobogóra. Gyermek: I. Hadfi Máté, ifi: II.  ifj. Péter János  és a felnőtteknél II. Czita Tibor.

Novemberben Álmosvölgyben került sor a 9. Vadon kupára és itt hirdették ki először a pécsi Vadon bolt által kiírt Baranya Íjász Bajnoka versenysorozat végeredményét. A kupán Nimród fiataljai ismét bizonyítottak. Gyermek lány korcsoport: I. Hauser Enikő. Gyerek fiú korcsoport: Schnell Marcell szintén I. lett. Ifi fiú: II. ifj. Jónak Zoltán. A Baranya Íjász Bajnoka versenysorozat (Siklós, Szigetvár, Álmosvölgy, Mohács) pontszámai alapján 2011-ben a fiú, gyermek korcsoportban Schnell Marcell szerezte meg.  II. Hadfi Máté lett. A lány, gyermek korcsoportban Hauser Enikő ezüstérmes lett. Az ifi korcsoportban ifj. Jónak Zoltán nyerte a címet és III. lett Takács Máté.  A felnőtt férfiaknál II. lett Hauser György 4. Schnell Tamás, 5. Jónak Zoltán. A senioroknál a III. Mányoki József lett. Vadászreflex íj kategóriában Agócs Béla szintén III. lett.

2012

Az íjász szakosztály tagjai 3 helyszínen is részt vett április elején különböző versenyeken. Az Emese parkban tartott hagyományőrző íjász ügyességi versenyen 5 íjászunk vett részt. A siklósi Apró Paták LSE örömíjász versenyén a 140 induló között 14 mohácsi szerepelt. Eredmények: gyerek fiú korcsoport: Hadfi Máté ezüst, ifi lány: Hauser Enikő ezüst, ifi fiú: ifj. Péter János ezüst, míg a felnőtt férfi kategóriában Hauser György bronzéremmel növelte érmei számát. Távolodó lövészetben pedig nem talált legyőzőre.

Mindezen versenyekkel párhuzamosan a szakosztály 5 tagja Kulcson küzdött a Vándorzászlóért. Itt a 11 csapatból a mohácsi volt a legjobb. A Vándorzászló így másodszor került Mohácsra fél éves megőrzésre, s mohács fogja megrendezni a következő vándorzászlós  versenyt. A győztes csapat: Czita Tibor, Iloskity Zoltán, Kovács József Mányoki József és Szűcs Balázs.

Ezt követően Sásdon versenyeztek íjászaink és két aranyérem mellett négy ezüstöt is haza hoztak. Győzteseink: Hadfi Máté és Ifj. Péter József.

Március 15-én a szakosztály Géza fejedelemmé választásának 1040. évfordulója alkalmából rendezett versenyt Dunaszekcsőn ahol a fúvócsövesek is indulhattak. Versenyzőink itt 6 első 1 második és 4 bronzérmes helyezést szereztek. Győztesek: Hauser Enikő és ifj. Péter János ifjúsági korosztály. Felnőtt nő: Ébner Eszter, senior Mányoki József. A gyermek távlövészetet Juhász Levente, a felnőtteknél ugyanebben a számban Szücs Gergely diadalmaskodott.

Május 26-án Szigetváron: a Baranya Íjásza 2. fordulójában, gyerek kategóriában Hadfi Máté lett az első. II. Juhász Levente. Az ifiknél I. Schnell Marcell, II. Péter János. A senioroknál az aranyérem Mányoki József nyakába került. A verseny távlövészetét Hauser György nyerte meg.

 


                  2012.05.26. Szigetvár    

           
2012.07.28. Távcéllövő verseny

Július 27-én tartotta meg a szakosztály az első Nimród Próba elnevezésű távcéllövő versenyét. A versenyen részt vettek: Nap Párducai, (15 fő) Kerecsen ÍE, (5 fő) Megyer Követői, (2 fő) Nagypeterdi Zrínyi, (1 fő) A Nimród íjász szakosztály részéről 12 versenyző indult. Első távcéllövő versenyhez megmérettetéshez képest jó eredmények születtek: 10. Dalmer Péter , 13. Szűcs Gergely, 14. Czita Tibor.

7. alkalommal rendezte meg a szakosztályunk a hagyományos II. Lajos Emlékversenyét, melyben tisztelegtek a csatában elhunyt közel 2.000 baranyai íjász emléke előtt. Az íjászok ügyességi, 3D vadász és hagyományos rajzolt céltáblákra lőttek. A Nimród női versenyzői közül az ifi: I. Hauser Enikő, a felnőtteknél szinté I. Jónak Erzsébet, mellett, 1  ezüst és egy 4. helyet szereztek. A férfiak a különböző kategóriákban 4 ezüst, 3 bronz érmet szereztek.

Szeptemberben rendezte meg első versenyét Pécsen az Apró paták LSE Megyei Követői alszakosztálya, melyen 12 mohácsi íjász vett részt. Az eredmény két aranyérem: ifj. Péter János, Hauser György. Két II. és egy III. hely.

Október 6-án tartotta meg a szakosztály a tavasszal elnyert Vándorzászlós versenyét. (22.)   Mint házigazda a Nimród nem indulhatott a zászlóért, de így sem volt tét nélküli a verseny. Egyéni eredmények: felnőtt nőknél Szűcs Eszter szerzett aranyérmet. Gyermek fiú korcsoportban az első két helyezet is mohácsi volt Hadfi Máté és Juhász levente révén, míg a szenioroknál Mányoki József egy bronzéremmel gazdagodott. A versenynek 80 résztvevője volt. A zászlóért 4 csapat indult. A Vándorzászlót a Nagypeterdi Zrínyi vitte tovább. A vándorzászlóért küzdött még Szegedi Szittyák, Turul Koppány ÍE és a Haraszti ÍC.

Ezt követően a siklós Apró Paták LSE örömíjász versenye következett, ahol Czita Tibor nyakába ezüst, míg Hadfi Mátééba egy bronzérem került.

Október 21-én az Alisca Nyilai ÍE 3D-s vadászversenyén 2 arany: ifj. Péter János és a felnőtt Czita Tibor révén és 1 ezüstéremmel Hadfi Máté tért haza.

Az év legrangosabb versenyén, a Kőszegen megrendezett Európa Bajnokságon a szakosztályunk meglepetésembere az ifjúsági korcsoportban versenyző TAKÁCS MÁTÉ aranyérmet és ezzel kontinens bajnoki címet szerzett.

2013

Áprilisban a siklósi 3D verseny egyben a Baranya Íjásza versenysorozat elő felvonása volt. Versenyzőink szép eredményeket értek el a versenyen. A gyermek korcsoportban Juhász Levente ezüst, Hadfi Máté bronzéremmel rajtolt. Az ifiknél ifj. Péter János nyakába került aranyérem. A felnőtt férfi kategóriában az alábbi helyezések születtek: 4. Schnell Tamás, 5. Hauser György, 7. Hadfi Tibor, 12. Jónak Zoltán, 15. Juhász Attila. Felnőtt nőknél Jónak Zoltánné bronzéremmel zárta a versenyt, a Szenioroknál Lovas Szilveszter sem adta aranyéremnél alább míg, Mányoki József ugyanebben a korcsoportban bronzérmes lett.

Április 27-én a sásdi Nyílzápor ÍE tartotta örömíjász versenyét a felsőegerszegi erdőben ahol Star Wars célok várták az íjászokat. A Tanítvány (gyermek) korcsoportban Juhász Levente 2. helyezett lett. Padawan (ifi) korcsoportban ifj. Péter János szintén ezüstérmes lett. A Jedi lovagok (felnőtt) is szépen teljesítettek: I. Czita Tibor, II. Schnell Tamás, 5. Sárvári József, 6. hadfi Tibor, 13. Rózsahegyi Olivér, 18. Juhász Attila, 25. ifj. Czita Tibor volt. A Jedi mesterek (senior) közül Mányoki József állhatott fel a dobogó tetejére.

 

A szakosztály két hazai versenyt is rendezett. Május 11-én A Korona hazatérésének 500. évfordulójának tiszteletére rendezett versenyt, míg augusztus 31-én a 8. alkalommal megtartott II. Lajos Emlékversenyre került sor.

A májusi verseny dobogósai: senior: I. Mányoki József, II. Lovas Szilveszter, II. Knolmayer János. Mini: II. Orosz Dávid. Nő ifi: I. Hauser Enikő. Fiú gyerek: I. Hadfi Máté, III. Juhász Levente. Felnőtt: II. Hauser György. Felnőtt nő: I. Jónak Erzsébet, II. Hauser Szilvi. A versenyen külön "Harcos" kategóriában is indulhattak íjászok, nehezített célokkal. A férfi korcsoportban II. Szűcs Balázs, II. Dalmer Péter, 5. Szűcs Gergely. 

   

 


2013.07.27. Nimród Próba (távcéllövő verseny)

A II. Lajos emlékverseny dobogósai: Női felnőtt: I. Jónak Erzsébet, III. Takács Norbertné Marika.  Mini: I. Fliszár Enikő. Férfi felnőtt: III. Czita Tibor. gyerek: II. Hadfi Máté. Ifi: II. Takács Máté, III. ifj. Péter János. Senior: II. Lovas Szilveszter, III. Mányoki József.

Ez évben is folytatta kiváló sorozatát az ifjúsági korú Takács Máté, aki beverekedte magát a 2020-as olimpiára készülő magyar íjászcsapat keretébe.

December 14-én Siklóson tartották a már rendhagyónak számító 3 gatya versenyt, melyen szintén szép eredmények születtek. A eredmények részletes ismertetése helyett inkább egy kis tájékoztató: a verseny elnevezése azért 3 gatya, mert decemberben a hideg miatt érdemes volt 3 gatyát is felvennie a versenyzőnek a hideg miatt. Volt azonban olyan 3 gatya verseny is decemberben amikor a fürdőgatya praktikusabb viseletnek bizonyult volna az enyhe, tavaszi időjárás miatt. 

2014

A Nimród Mohács íjász csapata március 29-én részt vett a siklósi Apró paták LSE tavaszköszöntő íjász versenyén. Minden évben Ezzel a versennyel kezdődik az íjász "szezon". Ez a verseny a Baranya Íjásza versenysorozat 1. fordulója minden évben.

     

          2014.03.29. Siklós     

      

2014.04.05. A Szegedi Szittyákhoz került a Vándorzászló 

                             

Április 05-én tartotta meg a szakosztály 26. Vándorzászlós versenyt, melyen 12 csapat 135 versenyzője vett részt. A Vándorzászlót a Szegedi Szittyák őrizhették a következő 6 hónapban. Dobogósaink: Mini: I. Fliszár Enikő. Ifi: Takács Máét. Női felnőtt: I. Szűcs Eszter, II. Bíró Júlia, III: Takács Norbertné Marika. A 74 felnőtt férfi induló közül a Nimród soraiból Szűcs Gergely volt a legeredményesebb mely a 9. helyezésre volt elegendő. A Nimródból legjobban teljesítő senior Mányoki József volt aki 6. helyezést ért el.                 

Április 12-én részt vettünk a Sásdi Nyílzápor ÍE Indián tavasz elnevezésű örömíjász versenyén. Itt a felnőtt nők között (Dübörgő bölény) Bíró Júlia volt a legeredményesebb. A Zabolátlan musztáng (gyerek) korcsoportban III. lett Hadfi Máté. Bátor sas (ifi) i. hely Takács Máté. A férfi Dübörgő bölény korcsoportban a legeredményesebb Nimródos versenyző 4. helyezéssel Kovács József lett. 6. Sárvári József. 8. Hadfi Tibor. Az íjászkodást ekkoriban elkezdő (napjaink egyik legeredményesebb Nimródos íjásza) Auth János 17. lett ezen a versenyen. 18. Juhász Attila. Bölcs medve (senior) III. Mányoki József.

Május 24-én Szigetváron mérte össze az íjásztudását a Nimród. A felnőtt férfi korcsoportban nem jutottunk a dobogó közelébe. (6. Iloskity Zoltán, 7. Hauser György, 8. Jónak Zoltán, 10. Schnell Tamás) Női versenyzőink már jobban szerepeltek: II. Hauser Szilvia, III. Jónak Erzsébet. Az ifisták is tovább öregbítették a szakosztály hírnevét: I. Takács Máté, II. Schnell Marcell.

Július 13-án a Káca tanya adott helyszínt a BÍ versenysorozat következő, Vadon kupa elnevezésű versenyének. Ezen a helyszínen annyi minden más látnivaló volt, hogy erről a versenyről senki nem tért haza üres kézzel mert a szíve és a lelke megtelt szép emlékekkel. Az emlékeken kívül a Nimród csapata az alábbi érmekkel gazdagodott: felnőtt korcsoport I. Hauser György, II. Schnell Tamás. Ifi: I. Juhász Jázmin.

2+1 tized képviselte a szakosztályt a Nyílzáporon. 2 tizedben a szakosztály tagjai vettek részt, míg az +1 tizedben a szakosztály felajánlotta azoknak a baranyai íjászoknak a lehetőséget akik nem tudtak egyesülettel részt venni a Nyílzáporon, hogy hozzánk csatlakozva, velünk közösen részt tudnak venni rajta a Nimródos zászló alatt.

Augusztus 09-én Megyer Követőinél járt a csapatunk. Azért lett Szerencse versenynek elnevezve a versenyük, mert az íjász tudás mellé sok szerencsére szüksége volt minden íjásznak. Aki nem csak jól tudott lőni, de szerencsés is volt azon a napon: Felnőtt: II. Schnell Tamás, 7. Kovács József, 8. Hauser György. Senior: I. Lovas Szilveszter, II. Mányoki József. Ifi: I. Schnell Marcell. A verseny kezdetekor meg lehetett tippelni, hogy az elérhető 600 pontból mennyit fog elérni a legtöbb pontot lövő versenyző. A legközelebbi tippelőnek ajándékot adtak a házigazdák.

Augusztus 23-án megrendezésre került a II. Lajos emlékverseny, melyen az alábbi dobogós helyek születtek: Senior: I. Mányoki József. Felnőtt: III. Schnell Tamás. felnőtt nő: III. Bíró Júlia.

                   


            2014.08.09. Megyer követői (senior)        

     

2014.10.04. Felsőegerszeg (dobogósok)

Október 4-én Felsőegerszegen játunk a Nyílzápornál, ami a Baranya Íjásza versenysorozat záró és egyben eredményhirdető versenye is volt. Ezen a versenyen mini korcsoportban II. Juhász Levente. Ifi: I. Takács Máté. felnőtt: I. Hauser György, III. Szabó Barna, 5. Schnell Tamás. Senior: II. Mányoki József, 4. Lovas Szilveszter.

2014-es évben Baranya Íjásza lett: Takács Máté, ifi korcsoportban. Ebben az évben a szakosztálynak a legeredményesebb tagja Takács Máté volt, aki országos és külföldi versenyeken eredményesen képviselte szakosztályunkat. A Szigetváron megtartott Országos Bajnokságon 433 pontot lőve aranyérmet szerzett az ifjúsági fiú kategóriában. 2 héttel később Szegeden immár nemzetközi versenyen ismét kategória győztes lett. Gyulán nemzetközi versenyen vett részt. Máté nem okozott csalódást. A legjobb lett a társai között és elsőként kvalifikálta magát, a ragsoroló körbe. Ezután Máté bejutott a döntőbe, ahol nagyon izgalmas versenyben legyőzte a másik ági győztest és ezzel Nemzetközi Bajnoki címet szerzett.

A szakosztály  eme szép eredmények mellett ősszel ismét megtartotta a családi napját. A jó hangulatot tovább fokozta a középkori lakoma ételei. Az íjásztombolára és az ólomkatona festés is nagy sikert aratott.

  
                                Íjász tombola és ólomkatona festés a családi napon

2015

Az évet a siklósi Tavaszköszöntő örömíjász versennyel kezdte a szakosztály március 21-én. Kis létszámú induló csapatunk szép eredményeket ért el: Senior: II. Mányoki József. Felnőtt: 22 indulóból 4. Schnell Tamás, 14. Sárvári József.

Április 25-én Felsőegerszegen jártak a Nimródosok. Felnőtt nő: I. Bíró Júlia. Férfi: I. Hauser György, II. Juhász Attila, III. Auth János, 10. Hadfi Tibor. Senior: II. Mányoki József, 4. Knolmayer János.

Május 16-án tartotta a szakosztály a 10. születésnapi versenyét. Az esős időjárás miatt sokan nem jöttek el, így egy ünnepi háziversennyel felérő íjászkalandban volt része mindenkinek. A 18 vendéglátó 12 vendég íjásszal mérte össze a tudását, ami a szó szoros értelemben örömíjászkodás volt. Minden résztvevő oklevelet kapott és a dobogósok egyedi a 10. születésnapra készített érmet.

Május 30-án a hagyományoknak megfelelően Szigetváron megtartották a Zrínyi Portyát. Ezen a versenyen a vár körül kellett meglőni a 20 különböző célt. A "legenda" szerint Zrínyi vitézei kimentek a vár köré élelmet begyűjteni, ahol portyázó törökökkel is találkoztak. Mindezek mellett ügyességi célokat is le kellett küzdeniük az íjászoknak. Ezen a versenyen a Nimródos felnőttek közül Hauser György érte el a legjobb eredményt a 5. helyével. 7. Schnell Tamás, 14. Iloskity Zoltán, 18. Sárvári József. Senior: I. Lovas Szilveszter, 4. Mányoki József.

Mivel a 10. születésnapi versenyre kevesen jöttek el, ezért a szakosztály úgy döntött, hogy kétszer rendez születésnapi versenyt, hogy megünnepelhesse a baráti íjász egyesületek tagjaival a születésnapját. Augusztus 29-én a mohácsi csata napján tartotta az emlékversenyét az íjászszakosztály. A 83 résztvevő közül az alábbi hazai eredmények születtek: Senior: I. Czita Tibor, III. Szűcs Balázs, 5. Lovas Szilveszter, 6. Mányoki József. Mini: 7. Magyar Antal Bálint. Felnőtt: III. Szabó Barnabás, 4. Auth János, 5. Szűcs Gergely, 7. Juhász Attila, 10. Schnell Tamás, 11. Sárvári József, 14. Kovács "Joszip" József, 16. Hauser György és Iloskity Zoltán, 19. Magyar Antal.

 

 



                              2015.08.29. Székelyszabar: Agócs Béla bácsi és a születésnapi torták


A tagság egyik legeredményesebb tagja Takács Máté volt, aki külföldi versenyeken valamint az Országos Bajnokságon is jó versenyzésével öregbítette a szakosztály hírnevét. Tavasszal Budapesten lezajlott Hungexpo, FeHoVa nemzetközi szakkiállításon rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség az Első Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságot. Az erőpróbán Máté az ifjúsági kategóriában első helyezést ért el és az Országos Bajnoki cím mellé új országos csúcsot is lőtt. Máté Horvátországban kontinens viadalon állt rajthoz és a kadet kategóriában szerzett újra Európai aranyérmet. Mellette a felnőtt férficsapat tagjaként egy bronzéremmel is bővítette érem kollekcióját. Nem sokkal ezután a Segesdi pályaíjász kupán a felnőtt korosztályban indult és a tradicionális íj kategóriában diadalmaskodott. Ezt újabb hatalmas siker követte. A Gödöllőn megtartott Világbajnokságon a felnőtt kategóriában sem talált legyőzőre.